Uşak Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erol ve Müd. Yrd. Elif Demir, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde; Kadın ve Aile Çalışmaları Topluluğu ile birlikte Flört Şiddeti konulu bir seminer düzenledi. İzlenen kısa film ve animasyon gösteriminin ardından katılımcılara öğrenci topluluğunun hazırladığı kitap ayraçları dağıtıldı.

Panelde konuşmacı olarak Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanları yer alırken; öğrencilerimizden gelen yoğun sorular konunun önemini ve gençlerin toplumda yaşanan olumsuz olaylardan dolayı duyduğu kaygıyı gözler önüne serdi.

Şiddet tüm canlılar için baş edilmesi zor bir deneyimdir. Flört şiddetinin uyarı sinyallerini tanımak, şiddetin ipuçlarını yakalamak ve şiddetten korunmak için büyük önem taşımaktadır. Üniversite öğrencilerinin ilgili uzmanlarca bilgilendirilmesi ve konuya ilişkin farkındalık sağlamaları yaşamlarını ve yaşadıkları ilişkileri daha nitelikli hale getirerek kendilerine fiziksel ve ruhsal koruma alanı oluşturmaları noktasında oldukça önemlidir.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi

22 Mart 2022